26.02.2010 10:42 AM

Industria se va stabiliza in februarie-aprilie, constructiile, comertul si serviciile vor scadea

Industria se va stabiliza in februarie-aprilie, constructiile, comertul si serviciile vor scadea

In cadrul anchetei de conjunctura din februarie 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -3%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). In acelasi timp, numarul de salariati se va reduce, soldul conjunctural fiind de -16% pe total industrie prelucratoare (-19% la intreprinderile mici, cu pana la 50 salariati), pentru unele activitati, precum metalurgia, fabricarea altor mijloace de transport, substante.. citeste mai mult..
Sursa: Mediafax

Tags: industria  
Institutul National de Statistica: Principalii factori de crestere economica in 2017 au fost industria, serviciile si agricultura
07.03.2018 09:41 AM

Institutul National de Statistica: Principalii factori de crestere economica in 2017 au fost industria, serviciile si agricultura

Potrivit INS, la cresterea PIB, in anul 2017 fata de anul 2016, au contribuit aproape toate ramurile economiei, contributii pozitive mai importante avand urmatoarele ramuri: - indu...

INS: Industria si consumul au contribuit cel mai mult la cresterea economiei Romaniei, cu 7%, in primele noua luni din 2017
05.12.2017 10:41 AM

INS: Industria si consumul au contribuit cel mai mult la cresterea economiei Romaniei, cu 7%, in primele noua luni din 2017

La cresterea PIB, in perioada ianuarie-septembrie 2017 fata de perioada ianuarie-septembrie 2016, au contribuit toate ramurile economiei, contributii pozitive mai importante avand...

Proprietarii de paduri: Lemnul de foc s-a scumpit excesiv, iar industria mobilei este "pusa pe jar". Sectorul forestier este afectat de o grava criza de resursa lemnoasa
03.12.2017 08:01 PM

Proprietarii de paduri: Lemnul de foc s-a scumpit excesiv, iar industria mobilei este "pusa pe jar". Sectorul forestier este afectat de o grava criza de resursa lemnoasa

„Vorbim despre al doilea an consecutiv in care, pe fondul unui blocaj legislativ, lipsa resursei lemnoase genereaza o crestere a pretului pentru lemnul de foc necesar populatiei in...

La cat ajunge salariul unui inginer in industria cu cele mai mari exporturi din economia romaneasca
13.11.2017 07:41 AM

La cat ajunge salariul unui inginer in industria cu cele mai mari exporturi din economia romaneasca

Salariul mediu pentru un inginer in industria auto este de 3.200 de lei net pe luna, potrivit aceleiasi surse, noteaza Ziarul Financiar. „Am observat o crestere expo­nentiala a int...

ANALIZA: Industria metalurgica, un indicator sensibil al evolutiei economiei reale, la cel mai scazut nivel din ultimii ani. Peste 100 de companii au disparut de pe piata
01.11.2017 12:21 PM

ANALIZA: Industria metalurgica, un indicator sensibil al evolutiei economiei reale, la cel mai scazut nivel din ultimii ani. Peste 100 de companii au disparut de pe piata

Cifra de afaceri din industria metalurgica a atins, anul trecut, cel mai scazut nivel din ultimii patru ani, de 33,5 miliarde de lei, in conditiile in care comertul cu produse meta...

Nini Sapunaru, Agrointeligenta: Aproximativ 60% din industria romaneasca inseamna patroni romani
30.03.2017 01:21 PM

Nini Sapunaru, Agrointeligenta: Aproximativ 60% din industria romaneasca inseamna patroni romani

“Orice produs cumparat, fabricat in Romania, inseamna salarii si impozite aici. Aproximativ 60% din industria romaneasca inseamna patroni romani. Nu mi se pare normal ca o multinat...

Agentii economici din industria de aparare, sprijiniti in realizarea investitiilor
09.02.2017 04:01 PM

Agentii economici din industria de aparare, sprijiniti in realizarea investitiilor

Guvernul a aprobat joi Ordonanta de Urgenta prin care se completeaza OUG 51/2015 privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de apara...

Deloitte: restrictii inutile si discriminare in industria procesarii produselor alimentare si in domeniul constructiilor
29.07.2016 05:43 PM

Deloitte: restrictii inutile si discriminare in industria procesarii produselor alimentare si in domeniul constructiilor

In industria procesarii produselor alimentare si in domeniul constructiilor exista prevederi legislative care au un impact semnificativ asupra concurentei pe pietele respective, pr...

Florin Talpes, CEO Bitdefender: Din 10 joburi deschise in industria de software se acopera doar 4-6
27.04.2016 06:41 AM

Florin Talpes, CEO Bitdefender: Din 10 joburi deschise in industria de software se acopera doar 4-6

"Sectorul de IT a crescut cu 10-15% in fiecare din ultimii ani. E vorba in primul rand de export, cu valoare adaugata mare. Exista modele de dezvoltare care arata ca industria de s...